Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Coffe Dry Irish Stout

datum:11 november 2018
van:Theo van Eijden
gepubliceerd:Oktober 2018
klasse:B
stijl:Dry stout

Beschrijving

Maisch de granen gedurende 60 minuten op 65 °.

Spoelen tot je 12 liter wort hebt

60 minuten koken met de hop, na het koken koelen tot 21°C en de Gist en de koud gezette koffie toevoegen.

Vergisten gedurende 7 dagen op 19 graden en daarna 14 dagen op 5 graden lageren. 

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.1 %
begin-SG:1050
eind-SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):40.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2050 gr   7 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC) 240 gr   1000 EBC  
Gerstevlokken240 gr   8 EBC Leverancier: Supermarkt/reformwinkel
East Kent Goldings38 60 min. 4 α Bloemen  
Espresso (vers gezet)125 ml      
Wyeast 1084 Irish Ale1      
Maischwater3 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwaterspoelen tot 12 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

65 °C78 °C
60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=303