Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Coffe Dry Irish Stout
datum: | 11 november 2018 |
van: | Theo van Eijden |
gepubliceerd: | Oktober 2018 |
klasse: | B |
stijl: | Dry stout |
Beschrijving
Maisch de granen gedurende 60 minuten op 65 °. Spoelen tot je 12 liter wort hebt 60 minuten koken met de hop, na het koken koelen tot 21°C en de Gist en de koud gezette koffie toevoegen. Vergisten gedurende 7 dagen op 19 graden en daarna 14 dagen op 5 graden lageren. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 40.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2050 gr | 7 EBC | ||
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 240 gr | 1000 EBC | ||
Gerstevlokken | 240 gr | 8 EBC | Leverancier: Supermarkt/reformwinkel | |
East Kent Goldings | 38 | 60 min. | 4 α | Bloemen |
Espresso (vers gezet) | 125 ml | |||
Wyeast 1084 Irish Ale | 1 | |||
Maischwater | 3 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | spoelen tot 12 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
65 °C | 78 °C |
60 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=303