Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Gouwebelg
datum: | 10 december 2018 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | C |
stijl: | Sterke Blonde |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1066 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 26.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Pilsmout (3 EBC) | 520 gr | 3 EBC | ||
Rietsuiker | 53 gr | |||
Sladek CZ (hop) | 20 gr | 90 min. | 6 α | Pallets |
Maischwater | 12 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 3.0-3.5 gr/ltr | |||
Safbrew T-58 | 1 | Leverancier: Fermentis |
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je geen Sladek (cz) hop kan krijgen kan je die door Saaz (cz) vervangen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=315