Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Waishoedai-Spring
datum: | 10 december 2018 |
van: | Michael Woolthuis |
gepubliceerd: | clubblad februari 2019 |
klasse: | A |
stijl: | American Pale Ale |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1060 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 16.0 |
EBU (bitterheid): | 37.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2300 gr | 7 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 300 gr | 15 EBC | ||
Cara Red (45 EBC) | 100 gr | 45 EBC | ||
Target | 10 gr | 60 min. | 9.5 α | Bloemen |
Citra | 10 gr | 15 min. | 14.7 α | Bloemen |
Citra | 10 gr | 5 min. | 14.7 α | Bloemen |
Citra | 10 gr | koudhop min. | 14.7 α | Bloemen |
Maischwater | 11.1 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je een iets helderder bier wilt hebben dan kan je ongeveer 5gr Iers mos toevoegen tijdens de laatste 15min. koken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=316