Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
TommiePorter
datum: | 15 januari 2019 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | D |
stijl: | Porter (Baltic) |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.1 % |
begin-SG: | 1081 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 156.0 |
EBU (bitterheid): | 51.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 3100 gr | 7 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 400 gr | 120 EBC | ||
Chocolademout (900 EBC) | 220 gr | 900 EBC | ||
Tomahawk | 15 gr | 60 min. | 16.8 α | Bloemen |
Tomahawk | 5 gr | 15 min. | 16.8 α | Bloemen |
Tomahawk | 5 gr | 1 min. | 16.8 α | Bloemen |
Maischwater | 15 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 20 min. | 40 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De laatste hop gift 1 minuut voor einde koken toevoegen en tijdens het hevelen laten zitten. Dit bier smaakt het best als het minimaal 2 a 3 maanden op fles gerijpt heeft.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=319