Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Social Kitchen and Brewery Brut IPA
datum: | 28 februari 2019 |
gepubliceerd: | Craftbeer and Brewing Magazine |
klasse: | C |
stijl: | Brut IPA |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1000 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Maisvlokken | 225 gr. | |||
Rijstevlokken | 225 gr. | |||
Mosaic | 3 gr. | 15 min. | 12 α | Pallets |
Mosaic | 70 gr. | Whirlpool min. | 12 α | Pallets |
Mosaic | 210 | Dry hop min. | 12 α | Pallets |
Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Amyloglucosidase (Ultra-Ferm) | 1 | Leverancier: White Labs | ||
Gistvoeding (Yeast Nutrition) | 1 gr. | 10 min. | Leverancier: Wyeast | |
Bottelsuiker | 4 gr./l. |
Maischschema
62 °C | 78 °C |
60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voeg het enzym toe tijdens het maischen en probeer de temperatuur te houden op 62 °C om het enzym niet te denatureren. Roer heel goed en laat het beslag een uur lang rusten om het enzym zijn werk te laten doen. Het enzym zal denatureren tijdens het koken't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=322