Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Social Kitchen and Brewery Brut IPA

datum:28 februari 2019
gepubliceerd:Craftbeer and Brewing Magazine
klasse:C
stijl:Brut IPA

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1054
eind-SG:1000
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):25.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1800 gr.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Maisvlokken225 gr.      
Rijstevlokken225 gr.      
Mosaic3 gr. 15 min. 12 α Pallets  
Mosaic70 gr. Whirlpool min. 12 α Pallets  
Mosaic210 Dry hop min. 12 α Pallets  
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Amyloglucosidase (Ultra-Ferm)1     Leverancier: White Labs
Gistvoeding (Yeast Nutrition)1 gr. 10 min.   Leverancier: Wyeast
Bottelsuiker4 gr./l.      

Maischschema

62 °C78 °C
60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Voeg het enzym toe tijdens het maischen en probeer de temperatuur te houden op 62 °C om het enzym niet te denatureren. Roer heel goed en laat het beslag een uur lang rusten om het enzym zijn werk te laten doen. Het enzym zal denatureren tijdens het koken
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=322