Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Effelekkermild
datum: | 5 maart 2019 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | B |
stijl: | Mild Ale |
Beschrijving
Bier 1 uit de BREXIT reeks. Je weet maar nooit of bier uit Groot-Brittanniƫ na de brexit nog wel te betalen is. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 4.4 % |
begin-SG: | 1040 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 71.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1100 gr | 7 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 250 gr | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Chocolademout (900 EBC) | 80 gr | 900 EBC | ||
Maisvlokken | 130 gr | |||
Rietsuiker | 170 gr | |||
Fuggles | 17 gr | 90 min. | 5.8 α | Bloemen |
Fuggles | 7 | koudhop min. | 5.8 α | Bloemen |
Maischwater | 6.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 11.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safale S-04 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
Maischschema
69 °C | 65 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De koudhop toevoegen tijdens de laatste 2 weken lagering. Als je een meer klassieke Mild Ale wilt hebben dan moet je de koudhop weglaten.Problemen bij brouwen
Het eind SG mag eindigen ergens tussen de 1007 en de 1012. Een lager eind SG geeft een iets drogere finish aan het bier waardoor de moutsmaak iets meer naar voren komt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=325