Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
WM Tripel
datum: | 20 februari 2020 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Beschrijving
Een probeer kloon op aanvraag van diverse clubleden. Hij lijkt een beetje maar verder is het als tripel erg lekker. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 8.8 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2640 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Pilsmout (3 EBC) | 450 gr | 3 EBC | ||
Kristalsuiker | 185 gr | Leverancier: Supermarkt | ||
Maischwater | 12.7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 2.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Styrian Goldings hopbloemen | 28 gr | 60 min. | 3.8 α | Bloemen |
Tettnanger | 11 gr | 15 min. | 3.6 α | Bloemen |
Saaz hop | 11 gr | 5 min. | 3.0 α | Bloemen |
Koriander | 1 gr | 5 min. | ||
Lallemand Abbaye | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=338