Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

'thoesttochwelopzoongauweveerinjereetimperialrussi

datum:2 april 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Beschrijving

Hoe de naam van dit bier is ontstaan kan je hier lezen:

https://www.twortwat.nl/p-site/nieuws.detail?item_id=1578477552&type=4&back=1&page=/artikelen

De naam is eigenlijk dus: 'thoesttochwelopzoongauweveerinjereetimperilalrussianstout.

Maar dat paste dus niet in het naamveld tijdens het invoeren van dit recept.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:9.0 %
begin-SG:1081
eind-SG:1017
EBC (kleur):178.0
EBU (bitterheid):74.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2400 gr   7 EBC  
Kristalmout (120 EBC)400 gr   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)200 gr   800 EBC  
Havervlokken400 gr      
Carafa Special III (1400 EBC)50 gr   1400 EBC Leverancier: Weyermann
Kandijsuiker, donker200 gr      
Chinook12 gr 90 min. 13.9 α Bloemen  
Galena hopbloemen 12 gr 90 min. 15.6 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen6 gr 5 min. 3.8 α Bloemen  
Galena hopbloemen 6 gr 5 min. 15.6 α Bloemen  
Maischwater14.1 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater3.9 ltr     Leverancier: Kraan
Safale BE-1341     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5-8 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Dit bier leent zich uitstekend voor het toevoegen van houtsnippers, vanille, kaneel of cacao.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=341