Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
DoenkulWaitzsen
datum: | 5 mei 2020 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | B |
stijl: | Dunkel Weizen |
Beschrijving
De eerste van een reeks bieren uit de doenkul klasse. Beetje zelf verzonnen term voor bieren die haast binnen een biertype vallen maar eigenlijk een beetje te donker zijn. Er volgen er meer. Type als zoekterm maar doenkul en vind ze allemaal. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 34.0 |
EBU (bitterheid): | 11.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Tarwemout, donker (31ebc) | 1300 gr | 321 EBC | ||
Cara Red (45 EBC) | 90 gr | 45 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 740 gr | 8 EBC | ||
Nugget hopbloem | 3 gr | 75 min. | 13.2 α | Bloemen |
Spalt Select DE | 9 gr | 15 min. | 3.2 α | Bloemen |
Maischwater | 8.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safbrew WB-06 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 5-8 gr/ltr |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 50 min. | 20 min. | 2 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=344