Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

DoenkulWaitzsen

datum:5 mei 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:B
stijl:Dunkel Weizen

Beschrijving

De eerste van een reeks bieren uit de doenkul klasse. Beetje zelf verzonnen term voor bieren die haast binnen een biertype vallen maar eigenlijk een beetje te donker zijn. Er volgen er meer. Type als zoekterm maar doenkul en vind ze allemaal.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1047
eind-SG:1010
EBC (kleur):34.0
EBU (bitterheid):11.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout, donker (31ebc)1300 gr   321 EBC  
Cara Red (45 EBC)90 gr   45 EBC  
Vienna mout (8 EBC)740 gr   8 EBC  
Nugget hopbloem 3 gr 75 min. 13.2 α Bloemen  
Spalt Select DE 9 gr 15 min. 3.2 α Bloemen  
Maischwater8.5 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.5 ltr     Leverancier: Kraan
Safbrew WB-061     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5-8 gr/ltr      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.50 min.20 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=344