Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Doenkulapa
datum: | 7 november 2020 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | A |
stijl: | American Pale Ale |
Beschrijving
De vijfde en tevens laatste van een reeks bieren uit de doenkul klasse. Beetje zelf verzonnen term voor bieren die haast binnen een biertype vallen maar eigenlijk een beetje te donker zijn. Type als zoekterm maar doenkul en vind ze allemaal. De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 25.0 |
EBU (bitterheid): | 33.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pale Ale mout | 1200 gr | 9 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 500 gr | 15 EBC | ||
Ambermout (50 EBC) | 400 gr | 50 EBC | ||
Magnum | 8 gr | 60 min. | 11.9 α | Bloemen |
Centennial | 8 gr | 15 min. | 9.7 α | Bloemen |
Centennial | 8 gr | 5 min. | 9.7 α | Bloemen |
Centennial | 8 gr | Koudhop min. | 11 α | Bloemen |
Maischwater | 8.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 6 gr/ltr |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |