Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

HazyPA

datum:15 maart 2021
van:Michael Woolthuis
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Beschrijving

De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
 
Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 18°C en 28°C
Lagering: 2 tot 6 weken tussen de  5°C en 20°C
De koudhop toevoegen tijdens de lagering.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1055
eind-SG:1012
EBC (kleur):7.0
EBU (bitterheid):42.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1070 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 1070 gr   4 EBC  
Havervlokken320 gr      
Cascade5 gr 60 min. 6.7 α Bloemen  
Mosaic 5 gr 60 min. 13.9 α Bloemen  
El Dorado USA 5 gr 30 min. 12.2 α Bloemen  
Azacca Hop5 gr 30 min. 11.9 α Bloemen  
Cascade2 gr Koudhop min. 6.7 α Bloemen  
Mosaic 2 gr Koudhop min. 13.9 α Bloemen  
El Dorado USA 2 gr Koudhop min. 12.2 α Bloemen  
Azacca Hop2 gr Koudhop min. 11.9 α Bloemen  
Maischwater10 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7 ltr     Leverancier: Kraan
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5 gr/ltr      

Maischschema

69 °C65 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Een eindsg van 1012 is goed haalbaar maar lager is beter. Rond de 1009-1010 is perfect.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=354