Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Mama's Export Stout

datum:11 september 2021
van:Patricia Talbot
klasse:D
stijl:Export Stout

Beschrijving

Verloop van de vergisting
17 graden: 1 dag
18 graden: 3 dagen
19 graden: 1 dag
20 graden: 1 dag
21 graden: 18 dagen
4 graden: 2 dagen

Recept gegevens

batchgrootte:20 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.1 %
begin-SG:1080
eind-SG:1022
EBC (kleur):126.0
EBU (bitterheid):60.0
Brouwhuisefficiëntie:65 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Maris Otter Pale Ale Malt 6700 g   6 EBC Leverancier: Thomas Fawcett and Sons
Caramout (120 EBC)423 g   120 EBC Leverancier: Dingemans
Brown Malt380 g   200 EBC Leverancier: Thomas Fawcett
Chocolate Malt380 g   900 EBC Leverancier: The Swaen
Black Malt296 g   1300 EBC Leverancier: Thomas Fawcett
Gerst, geroosterd296 g   1200 EBC Leverancier: Thomas Fawcett
Cascade56 g First wort min. 6.7% α Bloemen  
Brewers Gold13 g 30 min. 3.9% α Bloemen  
Brewers Gold13 g 5 min. 3.9% α Bloemen  
M44 - US West Coast40 g     Leverancier: Mangrove Jack's
Bottelsuiker5 g/l      

Maischschema

68 °C80 °C
90 min.3 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=365