Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Resist - Anti Russian Imperial Stout

datum:12 maart 2022
klasse:V
stijl:Russian Imperial Stout

Beschrijving

Dit is een recept ontwikkeld door brouwers uit Oekraïne, om solidariteit te tonen met
brouwers en de biergemeenschap in Oekraïne, met een speciale borshch-geïnspireerde smaak van Oekraïne.
Het Resist recept is niet voorgeschreven - brouwers kunnen het aan hun wensen aanpassen. Alles wat ze willen is dat jij dit bier gaat brouwen!

Het originele idee voor dit recept is als volgt:

 

50% - Pale Ale malt
14% - Vienna
11% - Havervlokken
7% - Crystalmout 60L (158 EBC)
7% - Crystalmout 120L (318 EBC)
4% - Chocolademout (1000 ebc)
7% - Ontbitterde zwarte mout (1600 ebc)

Gebruik een neutrale bitterhop aan het begin van de kook voor 45-50 IBU. Voor de vergisting wordt aangeraden om je favoriete Britse Ale gist met een hoge vergistingsgraad te gebruiken. Schil (belangrijk!) en bak ongeveer 50 g/l bieten. Laat uw neus uw gids zijn om te weten wanneer het klaar is. Hak, puree of verwerk het anders en meng het met het afgewerkt bier. Gebruik een netzak om te veel troep in het vergistingsvat te voorkomen. Maak deze stout zo sterk als je wilt. Als je voor een bier van hoger dan 10% ABV gaat, kan je ook wat suikers toevoegen in de kook.

Om te brouwen of ter inspiratie kun je het volgende recept gebruiken.

 

Recept gegevens

batchgrootte:20 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.1 %
begin-SG:1077
eind-SG:1015
EBC (kleur):100.0
EBU (bitterheid):48.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale Ale mout3600 g   9 EBC Leverancier: Dingemans
Vienna mout (8 EBC)1000 g   8 EBC  
Tarwevlokken800 g      
Cara Munichmout (150 EBC)500 g   150 EBC Leverancier: Brouwland
CaraAroma500 g   400 EBC Leverancier: Weyermann
Chocolademout (1000 EBC)500 g   1000 EBC  
Zwarte mout (Ontbitterd)300 g   1400 EBC Leverancier: Dingemans
Northern Brewer (Hop)50 g 90 min. 8.5 α Pallets  
Lallemand Nothingham 1     Leverancier: Lallemand
Rode Bieten1000 g      

Maischschema

67 °C78 °C
60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=374