Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kei Lekkere Pilsener
datum: | 14 april 2022 |
van: | Stefan Hendriks |
klasse: | A |
stijl: | Pilsener |
Recept gegevens
batchgrootte: | 30 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 4.9 % |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Swaen Pilsner - Pilsmout | 5200 g | 3 EBC | Leverancier: The Swaen | |
Vienna mout (8 EBC) | 1300 g | 8 EBC | ||
Southern Cross | 14 g | 60 min. | 12.9 α | Pallets |
Southern Cross | 12 g | 10 min. | 12.9 α | Pallets |
Southern Cross | 12 g | 12.9 α | Pallets | |
Motueka | 15 g | 10 min. | 7.5 α | Pallets |
Motueka | 15 g | 7.5 α | Pallets | |
Saflager W-34/70 | 2 | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 23 l | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 26 l | Leverancier: Kraan |
Maischschema
64 °C | 72 °C | 78 °C |
50 min. | 10 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier is vergist bij een temperatuur van 15C. Voor de maischdikte is voor dit recept 3,5 l/kg aangehouden.Opmerkingen van de webredactie
Dit recept is voor het brouwen van 30 liter bier. Dit is het originele recept en niet aangepast naar een kleinere hoeveelheid.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=375