Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
AltoAlto
datum: | 19 mei 2023 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | B |
stijl: | Alt |
Beschrijving
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren. Alle gebruikte hoppen zijn hopkorrels. Als je hopbloemen gebruikt moet je ongeveer 10% meer toevoegen voor hetzelfde resultaat. Hoofdvergisting: 1 a 2 weken tussen 12°C en 20°C |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 24.0 |
EBU (bitterheid): | 26.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1100 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (12 EBC) | 600 gr | 12 EBC | ||
Cara Pilsmout (3 EBC) | 300 gr | 3 EBC | ||
Honey-biscuit malt | 250 gr | Leverancier: The Swaen © Black | ||
Maischwater | 9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Hallertau Hersbrücker | 11 gr | 60 min. | 4.7 α | Bloemen |
Tettnanger | 13 gr | 20 min. | 4.8 α | Bloemen |
Saaz hop | 15 gr | 10 min. | 5.2 α | Bloemen |
Lallemand Lalbrew Köln Premium | 11 gr | Leverancier: Lallemand | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=388