Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Willem's Blond
van: | Willem van der Ster |
klasse: | V |
stijl: | Fantasiebier |
Beschrijving
De naam is gekozen vanwege de kleur en het cijfer vanwege het alcoholpercentage wat tussen de 8 en 9 volumeprocenten ligt. Het navolgende recept is voor 10 liter. Werkwijze:
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
begin-SG: | 1080 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Palemout (7 EBC) | 500 g. | 7 EBC | ||
Tarwemeel | 500 g. | |||
Suiker | 400 g. | |||
Honing | 2 g. | |||
Northern Brewer | 10 g. | 60 min. | 7.5 α | Bloemen |
Centennial | 12 g. | 60 min. | 8.2 α | Bloemen |
Yeoman | 8 g. | 60 min. | 8 α | Bloemen |
Koriander | 3 g. | 1 min. | ||
Bovengist | ||||
Iers Mos (Irish Moss) | ||||
Maischwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 10 min. |
Opmerkingen van de webredactie
De gist Brewferm Top kan hier prima gebruikt worden.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=54