Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Oatmeal Stout
van: | Erwin Vermeij |
klasse: | B |
stijl: | Stout |
Beschrijving
Hieronder volgt een recept voor een Oatmeal Stout. Het was mijn tweede bier dat ik gebrouwen heb en ik denk er met veel weemoed aan terug. Het bier heeft namelijk de trieste gang naar de plee moeten maken, omdat het veel te bitter was. Bij deze een aangepast recept. Als gist kan je het beste een vrij neutrale bovengist gebruiken, bijvoorbeeld Arsegan, Bootz of Delta X. Nog beter is het om zelf gist op te kweken uit een flesje Guinness met nagisting op fles. Werkwijze:
Erwin Vermeij |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Watertype | maischwater aangezuurd |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.4 kg | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Caramout (150 EBC) | 150 g. | 150 EBC | ||
Chocolademout (1000 EBC) | 150 g. | 1000 EBC | ||
Havervlokken | 150 g. | |||
Target | 15 g. | 90 min. | 8 α | Bloemen |
Fuggles | 5 | 15 min. | 4 α | Bloemen |
Bootz Bovengist | ||||
Maischwater | 8 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 68 °C | 74 °C | 80 °C |
15 min. | 45 min. | 15 min. | 1 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=74