Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Porter
van: | Erwin Vermeij |
klasse: | B |
stijl: | Porter |
Beschrijving
Hieronder volgen een tweetal recepten voor een moderne en een oude porter. Als gist kun je het beste een vrij neutrale bovengist gebruiken, bijvoorbeeld Bootz of Delta X. Nog beter is het om zelf gist op te kweken uit een flesje Porter. Werkwijze:
Bronnen: - Old British Beers and how to make them, Durden Park Beer Club; |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
begin-SG: | 1055 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | aangezuurd maischwater |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Kristalmout (150 EBC) | 300 g. | 150 EBC | ||
Chocolademout (1000 EBC) | 100 g. | 1000 EBC | ||
Goldings | 32 g. | 90 min. | 4 α | Bloemen |
Goldings | 8 g. | 5 min. | 4 α | Bloemen |
Safale S-04 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 8 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 68 °C | 74 °C | 80 °C |
15 min. | 45 min. | 15 min. | 1 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=76