Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Porter
van: | Erik Bouman |
klasse: | B |
stijl: | Porter |
Beschrijving
Zoals je waarschijnlijk wel gelezen heeft zijn Erik Bouman en Bas van de Voort in Bergen op Zoom Nederlands Kampioen amateurbierbrouwen geworden. Hieronder volgt het recept van de winnende porter: Werkwijze:
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 4.5 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Kristalmout (120 EBC) | 317 g. | 120 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 70 g. | 800 EBC | ||
Goldings | 31 g. | 90 min. | 5 α | Bloemen |
Goldings | 8 g. | 15 min. | 5 α | Bloemen |
Safbrew T-58 | Leverancier: Fermentis | |||
Maischwater | 6 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
53 °C | 68 °C | 74 °C | 78 °C |
15 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gist rechtstreeks uit de gistingstanks van het "Amsterdamse Brouwhuis Maximiliaan". Hier een dag van te voren 1 liter giststarter van gemaakt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=77