Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Imperial Russian Stout
van: | Theo van de Voorde |
klasse: | D |
stijl: | Russian Imperial Stout |
Beschrijving
In het kader van ons streven om de wat minder bekende biersoorten onder jullie aandacht te brengen plaatsen wij deze maand twee recepten van een Imperial Russian Stout. Beide zijn afkomstig van 2 Roerstokleden, nl. Albert van Kaauwen en Antoinette Reijnen. Albert is een specialist op het gebied van Stout en Imperial Russian Stout. Hij heeft met zijn recepten al diverse prijzen gewonnen. Antoinette is meer een specialiste op het gebied van de zware bieren. Imperial Russian Stout is van oorsprong een bier dat in de 18e eeuw in Engeland werd gebrouwen om naar St. Petersburg geƫxporteerd te worden. Door de gulle hoptoevoeging en het hoge alcoholpercentage werd het bier beschermd tegen de lange reis. De tsaar maar vooral de tsarina waren grote liefhebbers van dit bier. Albert, van wiens hand het volgende recept is, noemt dit bier: tsarietsa pievo, ofwel tsarinnenbier. Het recept dateert van maart 1994. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.4 % |
begin-SG: | 1085 |
eind-SG: | 1022 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 3 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Aromamout (50 EBC) | 300 g. | 50 EBC | ||
Zwarte mout (1500 EBC) | 200 g. | 1500 EBC | ||
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 50 g. | 1000 EBC | ||
Northern Brewer | 35 g. | 75 min. | 8.5 α | Bloemen |
Goldings | 50 g. | 75 min. | 5 α | Bloemen |
Goldings | 10 g. | 5 min. | 5 α | Bloemen |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
54 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 20 min. | 5 min. |