Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Stout
van: | Jean de Gooyer |
klasse: | B |
stijl: | Stout |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.7 % |
begin-SG: | 1059 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 52.0 |
EBU (bitterheid): | 18.8 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1730 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 270 g. | 15 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 130 g. | 120 EBC | ||
Chocolademout (900 EBC) | 100 g. | 900 EBC | ||
Carafa Special II (1200 EBC) | 33 g. | 1200 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Fuggles | 19 g. | 90 min. | 4.5 α | Bloemen |
Lallemand Windsor | 1 zakje | Leverancier: Lallemand | ||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
53 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
20 min. | 60 min. | 15 min. | 1 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=93