Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Stout

van:Jean de Gooyer
klasse:B
stijl:Stout

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.7 %
begin-SG:1059
eind-SG:1016
EBC (kleur):52.0
EBU (bitterheid):18.8

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1730 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)270 g.   15 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)130 g.   120 EBC  
Chocolademout (900 EBC)100 g.   900 EBC  
Carafa Special II (1200 EBC)33 g.   1200 EBC Leverancier: Weyermann
Fuggles19 g. 90 min. 4.5 α Bloemen  
Lallemand Windsor1 zakje     Leverancier: Lallemand
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.60 min.15 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=93