Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
La Chouffe vervalst
van: | Ernst de Moor & Ernest ter Kuile |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.7 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.6 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Suiker | 190 g. | |||
Saaz | 13 g. | 75 min. | 3.2 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 4 g. | 75 min. | 4.5 α | Bloemen |
Saaz | 10 g. | 15 min. | 3.2 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 4 g. | 15 min. | 4.5 α | Bloemen |
Chouffe giststarter | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
45 min. | 30 min. | 5 min. | 1 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gebrouwen op de open brouwdag van 16 september 2007Opmerkingen van de webredactie
Eerste prijs in de klasse C, clubkampioenschappen 2007't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=172