Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
WitBier
datum: | 27 mei 2019 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1009 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1 Kg | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 0.5 Kg | 4 EBC | ||
Ongemoute Tarwe (3 EBC) | 0.4 Kg | 3 EBC | ||
East Kent Goldings | 15 gram | 90 min. | 6.3% α | Bloemen |
Saaz | 7 gram | 5 min. | 3.8% α | Bloemen |
Suiker | 100 gram | |||
Koriander | 11 gram | 5 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 4 gram | 5 min. | ||
Wyeast 3944 Belgium White | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Maischwater | 6.9 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.5 liter | Leverancier: Kraan |
Maischschema
57 °C | 52 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 20 min. | 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Geleverd als maandpakket in mei 2009.Smaakimpressie
Een lekker standaard witbier zonder poespas. Het is wel erg goed te gebruiken voor kruiden experimenten.Opmerkingen van de webredactie
De korrelgist BREWFERM BLANCHE is een goede vervanger.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=178