Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Theoostripel
van: | Theo |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.4 % |
begin-SG: | 1079 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 34.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2850 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Melanoïdemout (70 EBC) | 65 gr | 70 EBC | ||
Suiker | 510 gr | |||
Tettnanger | 37 gr | 60 min. | 4.2 α | Bloemen |
Saaz | 10 gr | 10 min. | 3.1 α | Bloemen |
Maischwater | 12 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
White Labs WLP530 Abbey Ale | 1 | Leverancier: White Labs | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=262