Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Paasbock
van: | Theo van de Voorde |
klasse: | C |
stijl: | Meibok |
Beschrijving
Als U deze maand onderstaand bier gaat brouwen, heeft U tegen Pasen een leuke paasbock. Het is namelijk een imitatie van het paasbier van brouwerij 't IJ. Het recept is van Theo van de Voorde. Werkwijze:
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Ambermout (50 EBC) | 300 g. | 50 EBC | ||
Kristalmout (50 EBC) | 100 g. | 50 EBC | ||
Tarwevlokken | 200 g. | |||
Gierst | 100 g. | |||
Basterdsuiker, geel | 250 g. | |||
Northern Brewer | 20 g. | 75 min. | 6 α | Bloemen |
Saaz | 15 g. | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
Korianderpoeder | 3 g. | 15 min. | ||
Safbrew T-58 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=30