Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Willems Blond nr. 8 1/2
van: | Willem van der Ster |
klasse: | C |
stijl: | Blond |
Beschrijving
Werkwijze: 24 uur van tevoren een gist starter aanmaken. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
begin-SG: | 1077 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Palemout (7 EBC) | 500 g. | 7 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 600 g. | 4 EBC | ||
Rietsuiker | 400 g. | |||
Honing | 2 el. | |||
Northern Brewer | 15 g. | 75 min. | 7.5 α | Bloemen |
Saaz | 5 g. | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
Koriander | 3 g. | |||
Bovengist | 1 zakje | |||
Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. | |||
Maischwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
48 °C | 52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 10 min. |