Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
't Wortwat Huisbier
van: | 't Wort Wat |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.7 % |
begin-SG: | 1061 |
EBC (kleur): | 14.5 |
EBU (bitterheid): | 21.5 |
Watertype | pH spoelwater: 4,7 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.6 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Ambermout (50 EBC) | 145 g. | 50 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 550 g. | 4 EBC | ||
Rietsuiker | 30 g. | |||
Lindebloesemhoning | 80 g. | |||
Hallertau Perle | 8.5 | 85 min. | 10 α | Bloemen |
Saaz | 9 | 15 min. | 3.7 α | Bloemen |
Koriander | 3 | 2 min. | ||
Iers Mos (Irish Moss) | 3.5 g. | 15 min. | ||
Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 | |||
Maischwater | 12.5 | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.5 | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=113