Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Polderbok 2010

van:polderbok commisie 2010
klasse:D
stijl:Dubbelbok

Beschrijving

Dit is het recept van de polderbok commisie 2010 voor het club bokbier.

Recept gegevens

batchgrootte:5510 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:8.7 %
begin-SG:1082
eind-SG:1021
EBC (kleur):89.2
EBU (bitterheid):28.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Munichmout (15 EBC)2.32 kg   15 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 420 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kristalmout (120 EBC)220 gr   120 EBC  
Carafa Special I (800 EBC)35 gr   800 EBC Leverancier: Weyermann
Chocolademout (800 EBC)35 gr   800 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 100 gr   4 EBC  
Kandijsiroop (10 EBC)80 gr   10 EBC  
Hallertau Perle 19 gr 60 min. 8.0 α Bloemen  
Saaz8 gr 10 min. 4.0 α Bloemen  
Safale S-041 zakje     Leverancier: Fermentis
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C62 °C71 °C78 °C
15 min.10 min.35 min.20 min.15 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=191