Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Polderbok 2010
van: | polderbok commisie 2010 |
klasse: | D |
stijl: | Dubbelbok |
Beschrijving
Dit is het recept van de polderbok commisie 2010 voor het club bokbier. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 5510 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 8.7 % |
begin-SG: | 1082 |
eind-SG: | 1021 |
EBC (kleur): | 89.2 |
EBU (bitterheid): | 28.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Munichmout (15 EBC) | 2.32 kg | 15 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 420 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Kristalmout (120 EBC) | 220 gr | 120 EBC | ||
Carafa Special I (800 EBC) | 35 gr | 800 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Chocolademout (800 EBC) | 35 gr | 800 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 100 gr | 4 EBC | ||
Kandijsiroop (10 EBC) | 80 gr | 10 EBC | ||
Hallertau Perle | 19 gr | 60 min. | 8.0 α | Bloemen |
Saaz | 8 gr | 10 min. | 4.0 α | Bloemen |
Safale S-04 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 15 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=191