Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Lasjoef
van: | Jan wurpel |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 39.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Watertype | leiding |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2700 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Carahell (14 EBC) | 250 gr | 14 EBC | ||
Kandijsuiker, donker | 250 gr | |||
Saaz | 21 gr | 70 min. | 3.4 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 12 gr | 70 min. | 3.6 α | Bloemen |
Saaz | 18 gr | 5 min. | 3.4 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr | 5 min. | 3.6 α | Bloemen |
Koriander | 2 gr | 5 min. | ||
Karwijzaad | 1.8 gr | 5 min. | ||
Komijnzaad | 1.8 gr | 5 min. | ||
Iers Mos (Irish Moss) | 3.5 | 15 min. | ||
Safbrew T-58 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
60 °C | 58 °C | 60 °C | 70 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Iers Mos aanmaken met heet water en laten trekkenProblemen bij brouwen
wees erg voorzichtig met de kruiden, rond naar beneden af.Smaakimpressie
licht kruidigOpmerkingen van de webredactie
Recept gezamelijke brouwdag november 2012't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=220