Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Lasjoef

van:Jan wurpel
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcoholpercentage:8.2 %
begin-SG:1080
eind-SG:1018
EBC (kleur):39.0
EBU (bitterheid):25.0
Watertypeleiding

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2700 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Carahell (14 EBC)250 gr   14 EBC  
Kandijsuiker, donker250 gr      
Saaz21 gr 70 min. 3.4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen12 gr 70 min. 3.6 α Bloemen  
Saaz18 gr 5 min. 3.4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen6 gr 5 min. 3.6 α Bloemen  
Koriander2 gr 5 min.    
Karwijzaad1.8 gr 5 min.    
Komijnzaad1.8 gr 5 min.    
Iers Mos (Irish Moss)3.5 15 min.    
Safbrew T-58 1 zakje     Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

60 °C58 °C60 °C70 °C78 °C
stort min.10 min.45 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Iers Mos aanmaken met heet water en laten trekken

Problemen bij brouwen

wees erg voorzichtig met de kruiden, rond naar beneden af.

Smaakimpressie

licht kruidig

Opmerkingen van de webredactie

Recept gezamelijke brouwdag november 2012
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=220