Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kriebels 2.0
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Blond |
Beschrijving
Dit is de 'No sugar' variant van de Kriebels. Dit geeft een iets vollere en moutigere smaak. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.1 % |
begin-SG: | 1066 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 27.0 |
EBU (bitterheid): | 17.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2800gr | 7 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 120gr | 120 EBC | ||
Aromamout (50 EBC) | 60gr | 50 EBC | ||
East Kent Goldings | 5gr | 60 min. | 5 α | Bloemen |
Saaz | 10gr | 15 min. | 3.1 α | Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 7gr | 5 min. | ||
Paradijszaad | 1gr | 5 min. | ||
Maischwater | 12.2 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3944 Belgium White | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Basterdsuiker, donker | ||||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 35 min. | 25 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Om nog een kleine honing toets in de smaak toe te voegen kan je de bottelsuiker vervangen door honing. Dit levert een iets complexere smaak op. Door de witbier gist blijft dit bier een tweeschijn tot mistige oranje kleur houden.Problemen bij brouwen
Als je liever droge gist gebruikt dan is de Safbrew WB-06 goed te gebruiken.Smaakimpressie
Een zeer lekkere kruidige afdronk met toch een frisse toets die het een lekker lente of zomer bier maakt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=252