Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Waitzsen
datum: | 5 mei 2020 |
van: | Michael Woolthuis |
klasse: | A |
stijl: | Weizen |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.1 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 18.0 |
EBU (bitterheid): | 12.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1070 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 1070 gr | 4 EBC | ||
Kristalmout (120 EBC) | 107 gr | 120 EBC | ||
Cara Vienna (30-60 EBC) | 107 gr | 50 EBC | ||
Hallertau Hersbrücker | 21 gr | 60 min. | 2.2 α | Bloemen |
Saaz | 8 gr | 10 min. | 3 α | Bloemen |
Maischwater | 9.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safbrew WB-06 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 5-8 gr/ltr |
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=343