Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
datum: | 7 juni 2024 |
van: | Michael |
klasse: | A |
stijl: | Märzen |
De aangegeven water hoeveelheden zijn ongeveer wat je nodig hebt bij een gemiddelde brouwinstallatie en ongeveer 4 liter water per kilo mout. Gebruik het spoelwater tot je het gewenste eindSG bereikt hebt plus het aantal liters wat je nodig hebt om het kookverlies van je eigen kookpan te compenseren.
Als leuke toevoeging kunnen er houtsnippers aan toegevoegd worden.
|
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1049 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 34.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
CaraPils | 400 gr | 25 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Melanoïdemout (70 EBC) | 100 gr | 70 EBC | ||
Maischwater | 8.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Perle | 18 gr | 60 min. | 6.3 α | Pallets |
Perle | 6 gr | 15 min. | 6.3 α | Pallets |
Tettnanger | 6 gr | 15 min. | 4.5 α | Bloemen |
Tettnanger | 6 gr | 5 min. | 4.5 α | Bloemen |
Tettnanger | 6 gr | 1 min. | 4.5 α | Bloemen |
Safale K-97 | 11 gr | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
68 °C | 64 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |