Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Pils
van: | Titus Rinia |
klasse: | A |
stijl: | Pilsener |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.8 kg | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwevlokken | 280 g | |||
Saaz | 23 g | 60 min. | 3.6 α | Bloemen |
Hallertau | 57 g | 60 min. | 3 α | Bloemen |
Northern Brewer | 11 g | 8 α | Bloemen | |
Saflager S-23 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 6.3 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
55 °C | 66 °C | 73 °C | 78 °C |
10 min. | 60 min. | 1 min. | 1 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=73