Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Mokka Porter
van: | Peter Spaan |
gepubliceerd: | Hobbubrouwen |
klasse: | V |
stijl: | Porter (Baltic) |
Beschrijving
Twee weken hoofdgisting op 12 graden, 1 week nagisting met de espresso en cacao. Daarna gebotteld met 6 gram suiker/liter. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 64.0 |
EBU (bitterheid): | 52.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Watertype | kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Munichmout (15 EBC) | 1320 gram | 15 EBC | ||
Palemout (7 EBC) | 1610 gram | 7 EBC | ||
Havervlokken (2 EBC) | 170 gram | 2 EBC | ||
Cara Pilsmout (120 EBC) | 110 gram | 120 EBC | ||
Special B | 90 gram | 400 EBC | ||
Carafa Special III 1500 | 70 gram | 1500 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Magnum | 10 gram | 70 min. | 14 α | Bloemen |
Saaz | 12 gram | 25 min. | 3.4 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 5 gram | 25 min. | 9 α | Bloemen |
Cacaopoeder | 15 gram | |||
Espresso (vers gezet) | 100 ml | |||
Wyeast 2308 Munich Lager | 150 ml | |||
Maischwater | 10 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | x liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
66 °C | 78 °C |
60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Haalde de 2e plaats haalde op het ONK 2013 in de vrije klasse met 88 punten:'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=226