Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Schwarzbier
van: | Erik van Dordrecht |
klasse: | B |
stijl: | Schwarzbier |
Beschrijving
De recepten voor Schwarzbier en Roggen Schwarzbier zijn oorspronkelijk weergegeven in percentages mout van de storting, omdat iedereen een andere brouwwijze hanteert en daarom de rendementen flink kunnen verschillen. Mijn maisch is altijd vrij dik, ongeveer 1 kg storting op 4 liter water, wat iets meer restsuikers oplevert, maar ook wat meer de mogelijkheid geeft om de bostel wat verder uit te spoelen. Werkwijze bij het recept voor Schwarzbier
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.8 % |
begin-SG: | 1056 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.95 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Melanoïdemout (70 EBC) | 250 g. | 70 EBC | ||
Zuurmout | 100 g. | |||
Roggemout, geroosterd | 225 g. | |||
Château des Flandres | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
37 °C | 51 °C | 62 °C | 65 °C | 73 °C | 80 °C |
15 min. | 30 min. | 20 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=100