Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Rooie Polly
van: | Gerritjan Roubos |
klasse: | D |
stijl: | Winterbier |
Beschrijving
Omdat Theo van de Voorde een prijs had gewonnen met zijn Blonde Dolly, dacht ik: die ga ik ook maar eens brouwen. Maar tijdens het maischen bleek er al iets mis te zijn: namelijk de kleur. Bij de inkoopcommissie had ik o.a. kristalmout besteld van 15 EBC. 's Avonds toen ik uitgeput van het brouwen op de bank zat, keek ik alles nog eens na, en wat bleek: ik had mij kristalmout 150 EBC in mijn handen laten drukken. Maar inkoopcommissie hartelijk dank daarvoor! Want het is een bijzonder fraai bier geworden, goed in balans en met een mooie kleur. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 10.0 % |
begin-SG: | 1093 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 36.0 |
Watertype | 8.5 liter maischwater (pH = 5.54) |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 3165 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Kristalmout (150 EBC) | 300 g. | 150 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 265 g. | 4 EBC | ||
Suiker | 325 g. | |||
Target | 8 g. | 90 min. | 10 α | Bloemen |
Hallertau | 16 g. | 90 min. | 3.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 6.5 g. | 10 min. | 4 α | Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. | 30 min. | ||
Safbrew T-58 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 8.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
De korrel gist SAFBREW T-58 is hier prima te gebruiken.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=120