Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Märzen
van: | Jan-Willem den Hartog |
klasse: | A |
stijl: | Märzen |
Beschrijving
Koken 90 minuten met pH correctie bij begin koken op pH 5,31 met melkzuur. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.4 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 28.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Watertype | pH bij inmaischen gecorrigeerd tot 5,58 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.3 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (17 EBC) | 400 g. | 17 EBC | ||
Cara Red (45 EBC) | 300 g. | 45 EBC | ||
Moutextract (18 EBC) | 250 g. | |||
Hallertau Perle | 15.7 g. | 90 min. | 7.6 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 2.8 g. | 10 min. | 7.6 α | Bloemen |
Ondergist | ||||
Maischwater | 6.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
50 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 35 min. | 20 min. | 10 min. |