Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Barley Wine

van:Louis van Velthoven
klasse:D
stijl:Barley Wine

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:10.9 %
begin-SG:1091
EBC (kleur):30.0
EBU (bitterheid):35.5
WatertypepH maisch- en spoelwater: 5.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3 kg.   7 EBC  
Munichmout (17 EBC)250 g.   17 EBC  
Caramout (120 EBC)100 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
East Kent Goldings24 g. 90 min. 4.8 α Bloemen  
Cascade20 g. 30 min. 5.5 α Bloemen  
Wyeast 1007 German Ale       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.20 min.45 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Eventueel is ook Wyeast 2007 te gebruiken.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=150