Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Zwarte Rook
van: | Louis van Velthoven |
klasse: | B |
stijl: | Rauchbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.7 % |
begin-SG: | 1053 |
EBC (kleur): | 101.0 |
EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Rookmout | 1 kg. | |||
Ambermout (50 EBC) | 200 g. | 50 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 500 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Chocolademout (900 EBC) | 40 g. | 900 EBC | ||
Special B | 150 g. | 400 EBC | ||
Cara Pilsmout (120 EBC) | 150 g. | 120 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 100 g. | 4 EBC | ||
Bovengist | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=151