Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Volendammer
van: | Theo van de Voorde |
klasse: | A |
stijl: | Pale Ale |
Beschrijving
Gegevens: Omschrijving: een variant op Palm en Koninck Brouwmethode: stijgende infusie Hoeveelheid: 25 liter Bron: Theo van de Voorde Bereiding:
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 4.6 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 23.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.25 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Aromamout (50 EBC) | 225 g. | 50 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 125 g. | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemeel | 150 g. | |||
Northern Brewer | 10 g. | 80 min. | 8 α | Bloemen |
Goldings | 7.5 g. | 15 min. | 5 α | Bloemen |
Yeasthead Delta E | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
53 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 35 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Het brouwverslag gaat uit van een batchgrootte van20 liter. Voor het recept is dit gestandaadiseerd naar 10 liter. Het alcoholpercentage is berekend volgens Promash.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=17