Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Barley Wine
van: | Arjen Boekhorst en Gerrit Walraven |
klasse: | D |
stijl: | Barley Wine |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 12.0 % |
begin-SG: | 1110 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 68.0 |
EBU (bitterheid): | 62.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 4100 | 7 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 150 | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Special B | 100 | 400 EBC | ||
Galena hopbloemen | 40 | 90 min. | 10 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 15 | 10 min. | 4 α | Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | ||||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 20 min. | 40 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=170