Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
DenneAppeltjesBruin
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Brown Ale |
Beschrijving
De Chocolade mout is ontbitterd. Voor de stevige drinkers: het toevoegen van 100gr extra suiker levert een ongeveer 0,4 vol% zwaarder bier. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.4 % |
begin-SG: | 1058 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 65.0 |
EBU (bitterheid): | 21.9 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2100 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara-kristal (120 EBC) | 210 gram | 120 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 50 gram | 800 EBC | ||
Bruine suiker | 100 gram | |||
East Kent Goldings | 15 gram | 90 min. | 4.8 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 7 | 15 min. | 6.9 α | Bloemen |
Wyeast XL 1098 British Ale | ||||
Maischwater | 8.4 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.2 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
73 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 90 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Vrij naar een recept uit 'HomeBrewers recipe Guide'.Smaakimpressie
Een lekker enigszins zoetig bier met een lichte moutige afdronk, had iets meer alcohol mogen bevatten.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=182