Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

DenneAppeltjesBruin

van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Brown Ale

Beschrijving

De Chocolade mout is ontbitterd.

Voor de stevige drinkers:

het toevoegen van 100gr extra suiker levert een ongeveer 0,4 vol%  zwaarder bier.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.4 %
begin-SG:1058
eind-SG:1011
EBC (kleur):65.0
EBU (bitterheid):21.9

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2100 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara-kristal (120 EBC)210 gram   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)50 gram   800 EBC  
Bruine suiker 100 gram      
East Kent Goldings15 gram 90 min. 4.8 α Bloemen  
Hallertau Perle 7 15 min. 6.9 α Bloemen  
Wyeast XL 1098 British Ale       
Maischwater8.4 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater8.2 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

73 °C67 °C78 °C
0 min.90 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Vrij naar een recept uit 'HomeBrewers recipe Guide'.

Smaakimpressie

Een lekker enigszins zoetig bier met een lichte moutige afdronk, had iets meer alcohol mogen bevatten.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=182