Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Lievelings bier
van: | Ernst de Moor |
klasse: | C |
stijl: | Meibok |
Beschrijving
Kruiden naar eigen inzicht toevoegen, voor restaurant Lieveling Gemaakt voor de gezamenlijke brouw dag op 11 sep. 2010. Zie ook het artikel hierover. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 30.0 |
EBU (bitterheid): | 21.2 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2125 gr. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Carahell (14 EBC) | 500 gr. | 14 EBC | ||
Kristalmout (120 EBC) | 250 gr. | 120 EBC | ||
Northern Brewer | 10 gr. | 90 min. | 10 α | Bloemen |
Lallemand Nothingham | 10 gr. | Leverancier: Lallemand | ||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
54 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=190