Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hadrianus tripel
van: | Arjan Molenaar |
gepubliceerd: | www.hobbybrouwen.nl |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Beschrijving
Brouwzaalrendement: 80 % |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.3 % |
begin-SG: | 1076 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2350 | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 350 | 4 EBC | ||
Havervlokken (2 EBC) | 85 | 2 EBC | ||
Rietsuiker | 200 | |||
Wyeast 1214 Belgian Abbey | ||||
Brewers Gold | 17 | 75 min. | 5.5 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 12 | 30 min. | 3.8 α | Bloemen |
Saaz hop | 12 | 10 min. | 2.2 α | Bloemen |
Koriander | 3 (geplet) | 10 min. | ||
Kardemon | 1 pitje (heel) | 10 min. | ||
Mineolaschil | 10 min. | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
65 °C | 72 °C |
90 min. | 1 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Mineola schil geschild met mesje. Uiteindelijk 20 l met SG 1080. Daarom SG uiteindelijk 1076 (= 21 l).Problemen bij brouwen
Eerst 15 min op 60gr gemaischt, vanwege lege batterij thermometer. Daarna op c.a. 65.7gr.Smaakimpressie
Jurycommentaar: Prima bier, veel CO2Opmerkingen van de webredactie
1e prijs klasse C, ONK 2010 (95 punten)'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=193