Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Toet
van: | Inkoopcommissie |
gepubliceerd: | Internet en clubblad dec. zie Toetanchamon Ale |
klasse: | V |
stijl: | Overig |
XML bestand van het recept: | Toet_oudEygiptischerecept_.xml |
Beschrijving
Het volledige verhaal over dit Egyptische brouwsel staat in het clubblad van december 2010. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.2 % |
begin-SG: | 1057 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1300 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 200 gr | 4 EBC | ||
Tarwevlokken | 300 gr | |||
Havervlokken | 300 gr | |||
Teffvlokken, wit | 250 gr | 4 EBC | Leverancier: Eragrain | |
Honing | 100 gr | |||
Dadels | 50 | |||
Paradijszaad | 2 gr | |||
Sinaasappelschil, gedroogde | 4 gr | |||
Koriander | 1 gr | |||
Jeneverbes | 5 gr | |||
Maischwater | 9.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.4 liter | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3522 Belgian Ardennes | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 10 min. | 25 min. | 25 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
In het orginele recept (zie clubblad december 2010) staat dat alle kruiden en de dadels pas bij het vergisten worden toegevoegd. Het 5 minuten meekoken levert volgens mij ongeveer hetzelfde op met een geringere kans op besmetting.Problemen bij brouwen
Om een betere houdbaarheid te krijgen zou je 5 gram East Kent Golding (5,5a) kunnen toevoegen (75min koken). Je krijgt dan ongeveer 10EBU. Zonder hop is de bitterheid natuurlijk 0EBU.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=197