Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
WienerBoven
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Vienna |
Beschrijving
In tegen stelling tot een echte Vienna is dit een bovengistend bier, dit heeft tot gevolg dat het iets makkelijker te vergisten is. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 33.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Munichmout (17 EBC) | 1075 gr | 17 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 825 gr | 8 EBC | ||
Cara Pilsmout (10 EBC) | 100 gr | 10 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 20 gr | 800 EBC | ||
Hallertau Perle | 10 gr | 75 min. | 8.9 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 7 gr | 10 min. | 5.1 α | Bloemen |
Maischwater | 8.5 lit. | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.5 lit. | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1007 German Ale | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
66 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 40 min. | 20 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voor iets meer bite kan je 300gr suiker/10liter extra tijdens het koken toevoegen want dan krijg je ongeveer 6.4% alc.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=211