Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Dinkel
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Overig |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1049 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 14.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Spelt | 800 gr | |||
Pilsmout (3 EBC) | 700 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (17 EBC) | 400 gr | 17 EBC | ||
Carahell (14 EBC) | 200 gr | 14 EBC | ||
Hallertau Perle | 14 gr | 75 min. | 5.9 α | Bloemen |
Magnum | 6 gr | 20 min. | 12.6 α | Bloemen |
Maischwater | 8.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.1 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1007 German Ale | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Let op: de eigenschappen van spelt zorgen er voor dat het klaren van het bier iets moeizamer kan verlopen.Voor de rest brouwen en behandelen zoals je een Weizen brouwt en behandelt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=212