Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kloon 'Jopen Koyt'
van: | Nico van kampen |
gepubliceerd: | clubblad maart 2013 |
klasse: | D |
stijl: | Overig |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1087 |
eind-SG: | 1026 |
EBC (kleur): | 71.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | leiding |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1750 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 350 gr | 4 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 900 gr | 15 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 300 gr | 120 EBC | ||
Havervlokken (2 EBC) | 400 gr | 2 EBC | ||
Zuurmout | 100 gr | |||
Zwarte mout (1300 EBC) | 10 gr | 1300 EBC | ||
Hallertau Mittelfruh | 6 gr | 75 min. | 4 α | Bloemen |
Gagel | 2 gr | 15 min. | ||
Zoethout | 10 gr | 15 min. | ||
Koriander | 10 gr | 5 min. | ||
Bruine suiker | 80 gr | |||
Bergamotolie | 4 druppels | |||
Safale S-04 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 54 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
evt. extra kruiden bij het lageren't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=219