Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Irish Dry Stout
van: | Peter en René Vermerris |
gepubliceerd: | Hobbybrouwen forum |
klasse: | B |
stijl: | Dry stout |
Beschrijving
Keurmeester: Theo van Eijden Opmerkingen keurmeester: Mooi schoon bier en inderdaad het is ook een “Dry” Stout met mooie afdronk. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 100.0 |
EBU (bitterheid): | 40.0 |
Watertype | ? |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1575 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Ambermout (50 EBC) | 225 gram | 50 EBC | ||
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 225 gram | 1000 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 125 gram | 800 EBC | ||
East Kent Goldings | 12.5 gram | 90 min. | 6 α | Bloemen |
Fuggles | 13.5 gram | 90 min. | 5.5 α | Bloemen |
Wyeast 1084 Irish Ale | ||||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
55 °C | 60 °C | 63 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Klassering: 2e plaats klasse B met 85 punten.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=228