Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Irish Dry Stout

van:Peter en René Vermerris
gepubliceerd:Hobbybrouwen forum
klasse:B
stijl:Dry stout

Beschrijving

Keurmeester: Theo van Eijden Opmerkingen keurmeester: Mooi schoon bier en inderdaad het is ook een “Dry” Stout met mooie afdronk.
Visuele aspecten:  15 van 15 Basissmaak:  9 van 10 Body:  5 van 5 Mondgevoel:  5 van 5 Geur:  20 van 25 Smaak:  20 van 25 Nasmaak:  11 van 15

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1047
eind-SG:1013
EBC (kleur):100.0
EBU (bitterheid):40.0
Watertype?

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1575 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (50 EBC)225 gram   50 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC) 225 gram   1000 EBC  
Chocolademout (800 EBC)125 gram   800 EBC  
East Kent Goldings12.5 gram 90 min. 6 α Bloemen  
Fuggles13.5 gram 90 min. 5.5 α Bloemen  
Wyeast 1084 Irish Ale       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C60 °C63 °C78 °C
10 min.30 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Klassering: 2e plaats klasse B met 85 punten.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=228