Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Bokkienator
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Dubbelbok |
Beschrijving
Een bier van het type "Wat nou dubbelbock, dit is een tripelbock". |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.5 % |
begin-SG: | 1079 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 71.0 |
EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Munichmout (15 EBC) | 3200 gr | 15 EBC | ||
Cara Pilsmout (10 EBC) | 275 gr | 10 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 75 gr | 800 EBC | ||
Premiant Hop | 15 gr | 75 min. | 8.4 α | Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
Maischwater | 15 | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5 | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1007 German Ale | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 50 min. | 20 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Premiant is een Tsjechische bitterhop ( Dual purpose ). Het heeft een mild, kruidig en aangenaam aroma.Alternatieve droge gist is S-33.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=233